0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Szuper áras termékek

Mire jó a highlighter?


A kontúrozás az egyik legalapvetőbb fogása a sminkelésnek, mégis nagyon kevesen alkalmazzák a napi gyakorlatukban. A kontúrozás nem más, mint az arc árnyékolása és kiemelése az ideálisnak tartott ovális arcformához való közelítés érdekében. Ezt úgy érhetjük el, hogy amit ki szeretnénk emelni, oda világos színt (highlightert) viszünk fel, amit pedig háttérbe szeretnénk szorítani, oda sötétet.

Az árnyékoláshoz a bőrszínnél egy-két árnyalattal sötétebb alapozót, korrektort, púdert vagy bronzosítót, a kiemeléshez pedig egy-két árnyalattal világosabb alapozót, korrektort, púdert vagy highlightert használunk. A kontúrozás már csak azért is nagyon fontos, mert az alapozással homogén "lárvafejet" csinálunk magunknak, ami szinte elveszi a vonásainkat, és így újra élettel telivé tehetjük az arcunkat. Ideális esetben persze nincsen "megcsinált" hatása a dolognak, csupán annyi látszik, hogy egyszerűen jól nézünk ki.

Ebben a bejegyzésben elsősorban arról lesz szó, hogy hogyan használjátok a kiemelésre szolgáló highlightert, milyen formulák érhetők el, milyet érdemes választani.

A highlightert az arc legmagasabb pontjain szoktunk alkalmazni:

- a szemöldökcsonton,
- a szem belső sarkában,
- a mozgó szemhéj közepén,
- a homlok közepén,
- az orr vonalán,
- a szem alatt,
- az arccsont legmagasabb pontján,
- a száj sarkai körül,
- az áll közepén.

Ezzel szemben árnyékolni a legmélyebb részeket szoktuk:

- az arccsont alatti területet,
- az áll alatt,
- az orr oldalsó részét,
- a mélyítővonalat,
- a halántékot,
- a haj vonalát.

A kontúrozás módját alapvetően az arcformánk határozza meg, hiszen arra törekszünk, hogy minél oválisabbnak látszódjon. Ahol szélesebb, szögletesebb vagy hosszabb az arcunk, ott árnyékkal tompítunk, míg a kiemelés többnyire ugyanazokon a pontokon történik.

Ami a finish-eket illeti, a highlighterek között vannak fényes, sőt csillámos, illetve matt változatok is. A csillámos változatokat semmiképpen sem javaslom, ha nem akarsz úgy kinézni, mintha lepotyogott volna a szemfestéked. Ha van rá lehetőséged, mindenképpen próbáld ki a terméket vásárlás előtt. Amit érdemes megnézned, hogy a kézfejedre felvíve, a fény felé fordítva ne legyenek feltűnő csillámok benne, azok ugyanis az arcon még rosszabbul mutatnak. A legbiztosabb választást a selymes gyöngyházfényű árnyalatok jelentik.

A highlighterek is sokféle formulában és textúrával érhetők el:

- púder
- krém
- folyékony
- stick
- ceruza (a szemöldökcsontra, ill. esetleg a szem belső sarkába)

Akinek zsíros bőre van, az értelemszerűen csínján bánjon a highlighterrel és lehetőleg púderes formulát válasszon. A szárazabb bőrüeknek viszont inkább krémes formulát érdemes választaniuk.

Fényes highlightert a szemöldökcsonton, a szem belső sarkában, a mozgó szemhéj közepén, ill. az arccsont felső részén használj, a többi területre inkább matt kiemelést (a bőrszínednél 1-2 árnyalattal világosabb alapozót, korrektort vagy púdert) válassz, hogy ne legyen diszkógömbös a hatás.

Krémes termékeket alapvetően púderezés előtt érdemes használni, por állagú termékeket pedig púderezés után, de a krémes, fényes highlighterek sok esetben szépen felvihetők a púderre is (ha alá viszed fel és lepúderezed, akkor eltűnik a fényes hatás). Soha ne tegyél highlightert olyan területre, amit nem szeretnél kiemelni, pl. pattanásokra vagy tág pórusokra!

A highlightereknél is nagyon fontos a megfelelő szín kiválasztása. Világos bőrön a rózsaszínes és pezsgő árnyalatok mutatnak jól, míg a sötétebb, sárgásabb bőrön az arany tónusú árnyalatok.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk